Kære brugere!
På vores blog "Forældre for ungdomshuset" har vi fornemmet et meget stærkt behov hos folk, for at ytre sig negativt om de unge i ungdomshuset og deres miljø, samt hele situationen omkring rydningen af ungdomshuset. Det var IKKE bloggens oprindelige hovedformål.
For at imødegå behovet for at ytre frustration, had og harme over de unge, har vi lavet dette forum, for at vi selv kan komme videre og mere konstruktivt i diskussionen på bloggen "Forældre for ungdomshuset". Jeg vil bede alle om at respektere vores ønske og fortsætte diskussionerne for eller mod ungdomshuset HER på denne blog.
For at skrive indlæg, trykker du på "sign in" øverst i højre hjørne.
Du skriver
Username: ungeren@ofir.dk
Password: ungdom
Du kan også bruge det samme som gælder bloggen "Forældre for Ungdomshuset":
Username:ffungeren@yahoo.dk
Password: bliver
På forhånd tak.
Mvh Idun

Wednesday, November 15, 2006

Venstrefløjen patent på retfærdighed?


Dette indlæg er flyttet fra ffungerenbloggen, så vi kan debattere dette emne i fred her på denne blog.

Anonym skriver:

Har venstrefløjen patent på "retfærdighed"?

Interessant spørgsmål.
Hvad er retfærdighed?
Venstrefløjen beskæftiger sig med ideer om at alle skal have de samme muligheder i samfundet, at alle skal have del i goderne og at ingen skal behøve at lide nød.
Jeg vil påstå at det er det tætteste man kan komme på retfærdighed.
Venstrefløjen har fungeret som samfundets "vagthund", har råbt op når noget har været skingrende galt i samfundet. Uden venstrefløjen ville vi ikke have det offentlige system vi har i dag.
I USA betragter mange Danmark som værende socialistisk, med de høje skatter og mulighed for offentlig hjælp.
På Cuba har de gratis læge -og hospitalshjælp til alle, samt gratis uddannelse, ligesom her hjemme. Det ville være uhørt i USA, hvor alt privatiseres, men Cuba er jo også et socialistisk land. I USA er der ufattelig mange hjemløse. På Cuba har alle et sted at bo. Så kan man ellers sige hvad man vil om Castros diktatur....(Jeg ser ikke Castros system på Cuba som det ideelle samfund, bare så det ikke er nogle misforståelser. Jeg bryder mig bestemt ikke om hans diktatur)
Vi ser højredrejningen i Danmark. Flere og flere hjemløse, mer og mer privatisering. Flere og flere, der bukker under og bliver fattige. Forældre må tigge børnetøj hos mødrehjælpen. Folk lever på spaghetti og havregryn. Folk bliver smidt ud af deres lejlighed, fordi de ikke har råd til at betale de skyhøje priser. Og så taler du om retfærdighed og hvem der skulle have patent på den?
Jeg kan give dig eet enkelt svar på det spørgsmål: Ihvertfald ikke højrefløjen.
Retfærdigheden kan ikke tages patent på af nogen,
men man kan arbejde bevidst efter nogle tanker og ideer som fremmer retfærdighed.
mvh
Anne

3 comments:

debattører said...

Jeg vil hellere føre debatten herovre. Og dine lange socialistiske svade på den anden blog er ligegyldig.

Svaret er: "Nej, venstrefløjen har ikke patent på retfærdighed"

For er det f.eks. retfærdigt at mine forældre der igennem hele deres liv aldrig har modtaget nogen form for kontanthjælp, bistand eller lign. skal betale 60% i skat fordi nogen ikke gider at arbejde hårdt? Det er i mine øjne og mange andres ikke retfærdigt, men i jeres er det nok.

Så hvad Ungdomhuset og dets tilhængere betegner som retfærdigt er ikke nødvendigvis retfærdigt.

Men spørgsmålet er så, vil 500 liberalister gå amok i gaderne med gadekamp osv. hvis politiet kom og anholdte dem for skattesvig?

Hvad I gør er at påtage jer retten til at kalde noget retfærdigt og mere sandt. Men jeres "retfærdighed" er ikke andet end et punkt på en politisk dagsorden.

Men I kan ikke bare tvinge andre med vold og gadekamp til at ligge under for jeres politik. I skal I danmark bruge den demokratiske vej, ikke voldens vej.

debattører said...

Kære anonyme, jeg er enig med dig i, at venstrefløjen ikke har patent på retfærdighed. Retfærdighed er ikke noget man kan have patent på, så dit udgangspunkt for spørgsmålet er dybest set liggyldig.
Du er en af dem som synes det er for dårlig at nogen skal have større fordele end andre og nasse på andre.
Du hader nassere.
Jeg vil bare sige dig, at der er mange i ungdomshuset der ivaretager et arbejde i samfundet og betaler skat som alle andre. De fleste er på SU og er studerende, som alle andre. Vi gamle rødder fra dengang, som højrefløjen kaldte samfundsnassere, er lovlydige arbejdsomme skattebetalere i dag. Også dengang betalte vi skat.
Jeg arbejdede som handicaphjælper, bare for at give dig et eksempel....
Jeg vil også bede dig om at læse ungdomshusets hjemmeside grundigt, bla om husets historie og de unges kamp for at beholde huset, kommunens løftebrud, de unges egen financiering og restaurering efter branden, -så kan vi tale sammen bagefter. Om retfærdighed....
www.ungdomshuset.dk

aktivisten

November 15, 2006 4:59:00 AM PST

debattører said...

jeg synes det er utrolig at du kan affeje mit indlæg med at kalde det socialistisk svada og værende liggyldigt. Desuden skider du højt og helligt på hvor debatten skal finde sted.
Du konkluderer at venstrefløjen ikke har patent på retfærdigheden som om din holdning er indiskutabel.
Jeg vil gerne vide hvilken holdning du ville have, hvis en af dine forældre feks blev psykisk syg og måtte forlade arbejdsmarkedet og modtage kontanthjælp eller komme på førtidspension.?Andre ville vel kalde det samfundsnasseri, eller hvad?
500 liberalister har så mange penge at de ikke behøver at gå ud i gaderne og slos for deres rettigheder. De har rigelig med penge til at betale deres advokater, så de kan finde smuthuller i loven og snige sig udenom skatten som dine forældre arbejder så hårdt til.
Du finder dine 500 liberalister bla i Nord Sjælland.
500 aktivister fra ungdomshuset kaster sig hellere ikke ud i gadekamp fordi de er blevet taget i skattesvig, det ville være utænkelig at de ville blive taget i denslags for de er nogle fattigrøve.
De kæmper for en kultur og et sted der har nogle værdier som er værd at kæmpe for og som utrolig mange mennesker i ind og udland finder vigtige.
Ungdomshuset er tvunget til at ligge under for en meningsløs og inhuman politik. Det vil de ikke finde sig i , derfor bider de fra sig!
mvh
Anne